Site icon ServiceWise

מהי צ’אטר ומדוע כדאי לכם לדעת עליה

בכנס OpenWorld של אורקל שהתקיים בסן-פרנסיסקו בשבוע שעבר, מארק בניוף, מנכ”ל Salesforce.com, ניצל את הבמה על מנת להכריז על הדור השני של סביבת שיתוף המידע Chatter. העדכון יכניס יכולות ארגון מידע בדומה להאשטג (#)ולהמלצות העוקבים של טוויטר, ויכלול גם גרסה לסמארטפונים. ניתן לקרוא באתר Salesforce.com סקירה מקיפה על יכולותיה העכשוויות של Chatter.

איך Chatter נולדה?

פייסבוק וטוויטר הם דוגמאות פופולריות לשני כלים שהרגילו אותנו לפרדיגמה פשוטה להפליא: אני מסמן אדם (או ישות אחרת שמיוצגת באופן שמאפשר לי להתיחס אליה כ’אדם’) שאני מעונין להתעדכן אודותיו או לשמור אתו על קשר, ומאותו רגע מקבל ממנו עדכונים ומסרים שעונים על אחד משני הצרכים החברתיים הבסיסיים הללו. פשוט ואלגנטי. איסוף החברים בפייסבוק ואיסוף העוקבים בטוויטר מאפשרים לנו לחזור על התהליך – במכפלות.

אותם צרכים מתקיימים גם במסגרת הארגונית. אולם המסגרת הזאת מכתיבה צרכים אחרים, לרוב דחופים יותר לארגון. בתחום המכירות, הצורך הדחוף ביותר של ניהול המידע הארגוני קשור תמיד לדאגה שלאיש המכירות יהיו את הכלים הטובים, המעודכנים והחזקים ביותר לרשותו על מנת שיוכל לבצע את עבודתו. כספקית מערכת מידע תומכת מכירות, סיילספורס.קום זיהתה את הפוטנציאל של פרדיגמת הכלים החברתיים לענות על הצורך הזה. וכך נולדה Chatter.

מדוע ולמי זה טוב?

הרעיון הוא לקבל באופן אוטומטי עדכונים גם מעובדים אחרים בארגון, וגם – וזה חשוב יותר – מאוביקטים המנוהלים במערכת. למשל אוביקט הזדמנויות או עסקאות. מרגע שאיש המכירות סימן שהוא מעונין לעקוב אחר האוביקט, כל עדכון שיבוצע על ידי אחרים (למשל עדכון היקף העסקה, או פרטי השיחה האחרונה שנערכה עם נציג הלקוח) יופיע באופן אוטומטי בפיד של העוקב. המשמעות היא פשוטה אבל דרמטית: איש המכירות מקבל נגישות גבוהה יותר למידע רלוונטי שמגיע אליו בדחיפה, גם אם הוא לא ידע מראש שהוא צריך בכלל לחפש את המידע.

יצא לכם להשתמש בטוויטר או בפייסבוק שלכם כדי לשאול את ה’המון’ שאלה? נניח, כדי לקבל המלצה על מסעדה, או על בעל מקצוע כלשהו? Chatter מאפשר לכם לעשות את אותו הדבר, רק בארגון. כך, איש המכירות שרוצה לדעת, נניח, האם מישהו בעבר נתקל במתחרה מסוים או בעסקה עם מאפיינים ספציפיים, יכול להעלות את השאלה כעדכון סטטוס שלו ב-Chatter. הנקודה היא שאיש המכירות אינו יודע למי עליו לפנות מראש. הסטטוס שלו משמש כמנגנון הפצה יעיל של השאלה, ואם המידע אכן קיים היכן שהוא בארגון, הסיכוי שהוא יגיע אליו עולה.

אפשר להעלות עוד ועוד use cases. בשורה התחתונה, כולם מסתכמים באותה התוצאה: נגישות גבוהה יותר למידע רלוונטי בתוך הארגון. העובדה שזה נעשה בכלים ‘כיפיים’ עם ממשק משתמש שמזכיר את פייסבוק וטוויטר מסייעת גם היא לאימוץ הכלי, וכולם מרוויחים.

מה הם העדכונים העיקריים הצפויים ב-Chatter 2?

על פי הדיווחים בתקשורת, השיפורים העיקריים הצפויים לנו עם השקת הגרסה הבאה הם:

פילטרים: היכולת לסנן את הפיד לפי נעקבים, קבוצות ואוביקטים. נועד לסייע למשתמש לנקות את המידע מרעשים מיותרים.

נושאים: כאמור לעיל, מדובר ביכולת דומה להאשטג של טוויטר, שמאפשר למשתמשים לסמן מלים מסוימות בעדכון הסטטוס על מנת לאפשר צפיה ומעקב אחר כל העדכונים שמכילים את אותה מלה/נושא.

המלצות: אלגוריתמים ימליצו למשתמש אחרי מי לעקוב, על בסיס פרמטרים כמו שיוך ארגוני וקשרים.

דסקטופ: כלי מבוסס אדובי אייר יאפשר למשתמשים להתעדכן בפיד שלהם מבלי לפתוח דפדפן.

אנליטיקס: מנהלי מערכת יוכלו ליצור דוחו”ת על השימוש במערכת.

קבצים: ניתן יהיה לגרור ולהעתיק קבצים היישר לתוך Chatter.

חיפוש: סרגל כלים שיבצע חיפושים בזמן אמת

שיפורים אלה נוספים לפיצ’רים הקיימים כבר ב-Chatter, כמו פרופילים, עדכוני סטטוס, פידים ועוד.

בנוסף הכריז בניוף על הזמינות הקרובה של אפליקציות Chatter לאייפוד, אייפאד והבלקברי. גרסה לאנדרואיד תגיע בשנה הבאה.

Exit mobile version