CRM זה לא משחק? תחשבו שוב

ברשותכם ננסה תרגיל מחשבתי קצרצר. האם שיחקתם לאחרונה איזשהו משחק מחשב? לא משנה אם זה פארמוויל או אנגרי בירדס, פיפא 2011 או כל משחק פופולרי אחר, קרוב לוודאי שהיו בו אחד או יותר מהאלמנטים הבאים שגרמו לכם למוטיבציה להמשיך ולשחק:

אתגר והסיפוק שבהתגברות עליו – הרצון לעבור את השלב הנוכחי, להגיע לשלב הבא, להתגבר על הקושי היחודי לכל שלב.

תגמול – לזכות בפרס וירטואלי, בנקודות, בכסף ממשי או סתם לעבור את השלב הזה כדי לשחרר את השלבים הבאים מנעילה. משחקים עובדים על הצורך הבסיסי שלנו לקבל תגמול על מעשינו.

סטטוס – האפשרות לזכות במעמד והכרה על ההישג. הרשת החברתית מבוססת-המיקום Foursquare זוכה לפופולריות גבוהה בזכות היישום הפשוט והמבריק שלה של מערכת סטטוס דרך Badges, אותן תגיות המוצגות בפרופיל המשתמש ומספרות לעולם עד כמה הוא משתמש מוצלח.

תחרותיות – אם זהו משחק רב-משתמשים, הרצון לנצח את האחרים ולהשיג תוצאה יחסית טובה יותר. שחקני פוקר חובבים ומקצוענים כאחד יספרו לכם שהאהבה שלהם למשחק נובעת לא רק מהאפשרות להרוויח סכומים (כשמדובר בפוקר ברשת מדובר לרוב בסכומים מינוריים, בעיקר עבור חובבנים) אלא בעיקר מחווית ההתמודדות והתחרותיות מול שחקנים אחרים.

פידבק מיידי – כמעט כל משחק , למעט מספר יוצאים מן הכלל בז’אנרים ספציפיים כמו אסטרטגיה, בנוי על פידבק בזמן-אמת לשחקן.

בעולם מערכות המידע הארגוניות קיימת מגמה – או תחילתה של מגמה, לפחות – שמנסה להחדיר אלמנטים של משחקיות ליישומים ארגוניים. קוראים לזה Gamification, ועל פי הבאזז ברשת, מי שיפצח אותה יקח את כל הקופה, או לפחות יזכה לסיבוב בחוצות הרשת על סוסו של המלך. ואחד התחומים הראשונים שזוכה לתשומת לב של יזמים בתחום הוא תחום ה-CRM.

לאחרונה יצאו לאור שני יישומים מעניינים שמנסים להחיל את חוקי עולם המשחקים על עולם ה-CRM ומערכות המידע המשמשות ארגוני מכירות ושירות.

Nitro for Salesforce

Bunchball היא חברה המייצרת כלים שמאפשרים לבעלי אתרים לשלב משחקים באתרים שלהם. החברה יצרה גרסה מיוחדת לסיילספורס והיא תהיה זמינה בעתיד הקרוב ב-AppExchange. הוידאו שהם שיחררו מאוד נאה, אבל לא בהכרח מבהיר כיצד היישום לסיילספורס יעבוד. בכל אופן, הרעיון הוא לשלב אלמנטים של תחרותיות וסמלי סטטוס במסכי Salesforce CRM של אנשי המכירות, כמו גם דרך הודעות Chatter.

Engage for Salesforce

Chameleon Logo

יישום נוסף שנחשף לפני כחודשיים מבית חברת iActionable הוא Engage for Salesforce אשר גם הוא מאפשר לארגונים לנצל אלמנטים מעולם המשחקים כמו לוחות תוצאות (leaderboards) ומעקב אחר הישגים על מנת לעודד אנשי מכירות ושירות לעמוד ביעדים הספציפיים שלהם, כגון יעדי sales pipeline או שביעות רצון לקוחות. הוידאו שלהם מספק הצצה מסקרנת ליכולות המשולבות באופן די מרשים למראה במסכים השונים של סיילספורס.

אז מה דעתכם, יש מקום לישומים מסוג זה בעולם הארגוני והעסקי? האם הייתם שוקלים להטמיע אלמנטים משחקיים בממשקי מערכות המידע שלכם? נשמח לשמוע בתגובות.